Hovböld eller hovledsinflamation?

Orkar inte med detta med Prince längre. Alla säger olika saker och ingen vet direkt vad det är som är fel. Idag kom hovslagaren och skulle fixa Princes hovar. Då hittar han världens största hovböld. Asså det var 4 cm lång och ungefär 3 cm djup. (precis vad vi trodde att han hade) Förstår att han har haft ont! För er som inte riktigt vet så är det ungefär som att ha en blånagel och det har han gått med i två månader. Stackarn. När vi märkte att han hade ont i hoven och ringde vetrinären och sa att det va en hovböld. Men när hon kom så hade den spruckigt och hade inte lika ont längr. Så ingen trodde att det va det längre. Men såret har fortfarnde funnits kvar och inte rengjorts. förens idag. Tänk om vi har gjort allt i onödan, tänk om jag igentligen hade börjat rida för en månad sen och inte behövt allt detta. Usch blir så trött på det.


Så trött

Herregud vilken stressig dag det har varit! Fullt med gäster hela tiden kö ändå från kassa och ut! Stora sällskap med en massa mat som ska ut, det kom en buss med 35 pers! Så har sprungit runt som en idiot hela dagen. In i köket lämna mat, tillbaka hämta ny och hinna duka undan och duka nytt på det. Lina var ju sjuk idag med så var en mindre, hade behövt henne idag :P Folk har klagat och dom i köket har skrikigt på varandra och inte haft koll på något. Ja det har hänt en del. Trött i både benen och huvudet. Nu blir det tv och ska jag ta min välförkänta somn. Jobbade tillochmed över 30 min idag efter att alla andra praktikanter hade gott. Ganska bra gjort av mig ;)



Saknar faktiskt klassen lite.

Jobba och Vedbände

Det gick bätter på praktiken idag. Var inte lika rörigt med mycket spring blev det. Spenderade mesta av tiden under lunchen i matsalen. Lämna mat, hämta disk,hämta ren disk och duka. Så det blev ett par vänder mellan köket och matsalen,tur att det inte är så långt ;)
Lina skämde ut mig idag också. Det var mitt under lunch tid så mycket folk var det och vi skulle lämna nya glas och plocka unadan. Där man kör ner med vagnarna står det två stolar i en sväng, det är trångt och svårt att styra. Självklart så lyckas Lina köra på en så den välter precis jämte ett bord, där folk sitter och det är en massa runt om. Och det blir ju jag som måste ställa upp det och alla ilglor! Visste inte vad jag skulle säga, tror inte jag fick fram något vettigt :P

Efter blev det att åka till Prince fixa stallet och gå ut med honom. Dampryck fick han som vanligt, stegrade en gång lite lågt och bockade och sparkade en gång. Sen stack jag till Vedbände, fick samma häst som förre gången. Gick tio gånger mycket bättre idag. Vi skulle göra galoppövningar och hoppa lite lågt. Vilket min häst gillade väldigt mycket :P Så blev några bockningar och glädje språng^^ Men gick super bra ändå.

Praktik

Idag började min praktik. Fick reda på igår att Lina också skulle vara där, tur det annars hade jag inte överlevt^^ Vet inte vad man ska säga om dagen,rolig,seg,stressig och förvirrande. Vissa stunder har det varit jättebra sen har det blivit segt, och ibland har dom som jobbar där inte haft koll på något. Men överlevde dagen iaf^^ Får se hur det går imon:P Rätt sköna tider är det också halv nio till tre-haöv fyra beroende på hur mycket som behövs städas efter. Imorgon blir det ridskola igen :)

Inte mycket bloggning

Sorry för det men har inte orkat eller haft tid. Har varit hos farmor i helgen och inte haft någon dator. Har varit på dop igen :P Denna gången var det min lilla kusin^^ Kommer några bilder kanske. Idag är det 6 månader för mig och Joacim så vi ska ses snart. måste bara fixa lite med rummet hemma.

Nu sticker jag till stallet...

och hämtar mina saker. Sen bär det av till Vedbände :D Ska börja på ridskola en dag i vekan nu denna terminen;) Rida för första gången på över en månad nu. Ordentligt iaf och inte bara skritt och trav, som det har blivit en gång.


Skolfoto



HR10!♥ :D

Studiebesök och föreläsning

Ganska onödig dag idag. Har haft studiebesök på campingen och ett vandra hem inne i stan. Så har mest varit ute i kylan och glott. Lunchrast i en timma drygt och sen en föreläsning på en ½ timma, om anabola steroider. Somna till ett antal gånger. Sen vaknade man ibland, visade äckliga saker och sa konstiga saker, om gamla fall soom innehöll den drogen. En hade mördat sin 12-åriga dotter och sen knivhuggit hennes 13-åriga kompis som satt i rummet jämte och vålddagit henne. Ganska läskigt att det hände pga att han hade tagit den drogen, och att den bestämde att han skulle göra det.

Måndag

Hatar måndagar med världens längsta håltimma på tre timmar! Det var äcklig mat i skolan så jag,Malin, Mellan (Emilia) och Emilia gick och käkade pizza :P Sen satt vi typ bara på stan och glodde :P På svenskan hade vi redovisning, på matten gjorde vi inte något vettigt och under engelskan gick brandlarmet så då missade vi en stund på den^^

Två bilder från matten idag ;) Freddie och "Diddi" får stå för bilderna ^^




kl 06.30

Dags för skola. Orkar inte...


Jag är sjuk, igen...

Japp är sjuk igen, suck... Har blivit förkyld under helgen och hostar igen. Plus att jag är halvt skadad me. Va ute och gick med Prince när han fick något jävla cp ryck och börja studdsa och stegra sig, det gjorde han tre gånger. En gång så gjorde han det rakt mot mig och så jävla högt så framhovarna va i höjd med mitt ansikte. Var rätt nervös då. Aja fick iaf en rätt så hård smäll på handen, eller mer på tummen. Så den är rätt öm just nu och handen är lite svullen. Men det går väl över. Hoppas jag.

Har inte hunnit blogga i helgen

Har haft fullt upp. I fredas åkte jag med älsklingen direkt hem och sov hos honom. Blev stan en sväng och lite så^^ Somnade direkt sen när vi kom hem. Sen på lördagen blev det att åka på dop. Det var Joacims pappas kusins barn som skulle döpa sig tror jag :P Har iaf träffat dom innan och ungen är världens sötaste asså. Har har typ bara hår mitt på huvudet så han har en liten tuppkam :D Träffade Maggan också :) Sov hos älsklingen på kvällen igen. Lagade tacos, tittade på fil och åt godis. En rikitg mys kväll. Idag har vi inte gjort något vettigt :P Bara segat glott på tv och spelat tv spel :P hah


Ge mig, ja tack



Vill ha dom! Har letat efter sånna hur länge som helst och har velat ha dom ett tag ska man beställa? Har redan 100 par skor typ så måste kanske rensa? Inte länge sen jag köpte nya heller. Är bara lite skoberoende ^^

En vanlig dag på bussen hem







Musik,har tråkigt och är trött och brer ut mig ;)

Just nu sitter jag med ett täcke runt mig, i en mjukiströja och i älsklingens extremt sköna student mjukisar :) Försöker få lite värme till kroppen, dör av kyla.

Skolan





Detta har vi bla gjort idag, vikit servetter på serveringskursen. Verkligen jätte svårt med vissa. Detta blev resultatet av "näckrosen". Mer idag har vi haft data,engelska och matte prov. Gick väl sådär fick hjärnsläpp. Imorgon ska vi ha skolval. Ganska meningslöst enligt mig, våra röster gäller ändå inte.


Ute och gått i reng

Känner mig duktig nu. Åkte till stallet och då började det regna, hämtade Prince och då började det spöregna! Men gick ut ändå, är ju tvungen. Men gjorde det utan att klaga ;) Blöt och kall var jag när jag kom hem.

Ont i hälarna

Onsadg idag = köksdag, vilket betyder ont i föttern,(hatar våra obekväma träskor) trötta ben och mina extremt snygga kläder :P Gjorde pannacotta idag :) Super gott! För er som inte vet vad det är, så är det en dessert ^^ Inte alls svår att göra faktiskt och snabbt gick den åt bland gästerna ;) Jobbig men rolig dag annars, maten tog slut när vi skulle äta så fick laga ny :P Min rock är full med chocklad så måste tvätta den, och min kallkökslärare smällde till mig på rumpan med en handduk :P Hon är som ett barn ibland, det är nästan alla våra lärare :P





Pannacottan ;)




Sova, ja tack

Guuud vad trött jag är! Måste verkligen sova snart. Har haft medod nästan hela dagen så har bakat kolakakor och drömmar :) Gick rätt bra för mig och Kristian även fast vi glömde allt typ ;) Men goda blev dom iaf ^^ Resten bestod av livsmedelshygien och hur man ska diska :P Inte allt för kul. Imorgon blir det kallkök. Har inte hunnit tvätta rocken och förklädet så är fullt med mjöl, och degsmulor typ :P Hoppas inte Lotta blir arg kanske kan tvätta det lite diskret på morgonen^^



Snygga kläder jag har va ;) haha

Seeg dag

Har sovit igenom skolan idag. Tog på mig mjukisbyxor, munktröja plattade till håret lite sen var jag färdig för skolan. Orkade verkligen inte göra något. Men alla har vi sånna dagar^^  Tog iaf mig i kragen och gick ut md Prince direkt när när jag kom hem.


Två





Tyvärr mobilbilder...

I skolan

Sitter i skolan och har håltimma, så vi är sju stycken som sitter och nördar framför datorer :P Finns inget annat att göra i tre timmar ^^ Börjar om typ en timma :P

Blomma

 



Fick denna av morfar idag för att han inte hann hälsa på mig när jag fyllde år ^^

Lördag

Igår blev en rätt lung dag, blev stan på kvällen en stund och sen inte mycket mer :P Sov hos Jocke sov till nästan halv tolv :O Var rätt trött. Nu har jag precis duschat och ska börja fixa mig lite, för morfar och hans fru kommer snart. Ikväll vet jag inte vad som händer blir nog stan igen^^ Om det är bra väder ;) Annars blir det mys under täcket med en godispåse, film och och min älskling jämte mig :) Nehe nu kommer dom snart så måste sätta fart ^^




Har inte orkat..

blogga dessa dagar. När jag har kommit hem har jag bara sovit eller varit i stallet och sen sovit :P Är så fruktansvärt trött när jag kommer hem. I tisdags satt vi bara framför datorn hela dagen, igår var vi i köket hela dagen och idag har vi haft serverings kurs och data. Så trött i huvudet är man. Nu ska jag snart sova för ögonen svider nått så sjukt och huvudet håller på att sprängas. Måste ha sömn!

Söndag, skola imon

Orkar inte med att helgen redan är slut. Vill ha en dag till och bara sova, hade behövt det är så sjukt trött! Sov till och från hela förmiddagen. Sen kom mamma hem och vi stack till stallet. Gick rundan och fixade allt i stallet. Åkte hem halv sov lite till:P Sen messade Joacim och frågade om jag ville ses, så då var det bara till att snällt gå upp och "fixa sig". Med fixa sig menar jag ta på en munktröja och sätta upp håret i en toffs:P En riktig slapp dag idag^^


Lördag

Sov hos älsklingen inatt. Vi gjorde inte mycket satt hemma och tittade på tv^^ Åkte in till stan en stund men där va det dött. Kan bero på att det va eckbacken?:P Men var för jävla kallt och sent, så vi orkade inte åka dit. Har ju nyss varit sjuk me så kände inte för att stå ute och frysa^^ Har nyss varit i stallet och gått med Prince. Är rena powerwalken att gå jämte han :P Han har verkligen tempo nu och tycker det är det bästa som finns att vara ute och gå^^ Hoppas farten håller i sig när jag får börja rida igen. Nu slipper han gå med bandaget iaf, men måste fortfrande gå i en liten hage.






Hemma igen

Äntligen hemma. Har varit borta sen ett och kom hem för ungefär 20 min sen. Tog ett tag i Ramkvilla^^ Kom iaf fram till att det är en hovledsinflamation. Fick göra en massa tester och röntgas. Så fick han en behandling ovanför hoven och så ska han gå på medecin i en vecka. Så nu ska han stå inne på kvällen gå i en liten plan hage, och skrittas ledande 20 min varje dag. Sen efter tre veckor ska vi tillbaka igen, är han bra då får jag börja sätta igång han igen. Visar han fortfarande så får han en behandling till och stå tre veckor till. Nu är det bara att vänta och hoppas på att det inte dyker upp någon benfraktur. (Det går inte att se efter så kort tid)



I transporten iväntan på att få komma in.


Är död idag

Har inte orkat göra något idag. Har sovit hela dagen, så fort jag har rest mig upp har det känst som benen bara har vikit sig. Just nu hostar jag bara och är förkyld men som sagt har ingen ork i kroppen. Men måste iväg till Ramkvilla imon. Hade ändå tankt att vara hemma och är för orolig och nervös för att låta mamma och pappa åka själva. Tänker bara på om han skulle bli kvar där och så får jag reda på det i skolan. Hade inte kunnat tänka på något annat. Men på fredag måste jag gå. Missar för mycket annars.


RSS 2.0
Följ min blogg med bloglovin